Taikamaan Aapinen ja Lukukirja

Aapinen ja Lukukirja

Aitoja taitoja ja ripaus taikaa! Pienet mielikuvitusretket kuljettavat lapset arjen keskeltä sadun seikkailuun. Taikamaa tempaa oppilaat mukaansa ja on opettajalle todellinen järkivalinta. Kokenut oppikirjailija on hionut perusasiat helposti omaksuttavaan muotoon, ja lisänä on ihania uusia ideoita.

Sarjaan on vaihdettu uuden opetussuunnitelman mukaiset mallikirjaimet. Lue uusista mallikirjaimista lisää täältä.

Taikamaa tarjoaa esikoululaisille koulutulokaspaketin,
joka mittaa myös lapsen taitotasoa. Löydät paketin Tehtäväpaketti-osiosta.

Katso hinnat ja tilaustiedot tästä >
Katso käyttäjäedut tästä >

Takaisin ylös

Oppilaan materiaalit

  • Taikamaan aapinen

   Taikamaan aapinen

   Satumaisen aapisen sankarit ovat ekaluokkalaiset Assi ja Eino, jotka salaperäinen taikalasi kuljettaa Taikamaahan, keskelle jännittäviä seikkailuja. Upeasti kuvitetussa aapisessa on runsaasti materiaalia sekä alas- että ylöspäin eriyttävään opetukseen.

   Näytesivut

  • Taikamaan tehtäviä. Kirjaimet ja sanat

   Taikamaan tehtäviä. Kirjaimet ja sanat

   Taikamaan ensimmäisessä tehtäväkirjassa harjoitellaan kirjainmuotoja sekä kirjainten ja sanojen kirjoittamista. Kirjan lopussa on reilusti lisätehtäviä, ja kaikkien tehtävien vastaukset löytyvät Taikamaan sähköisestä opetusaineistosta 1A. Mukana on myös vasenkätisten mallit. Kirjassa on uudet mallikirjaimet.

  • Taikamaan tehtäviä. Sanat ja lauseet

   Taikamaan tehtäviä. Sanat ja lauseet

   Sanat ja lauseet -tehtäväkirjassa luokitellaan sanoja, muodostetaan lauseita ja ratkaistaan helppoja luetunymmärtämistehtäviä. Kirjan lopussa on lisätehtäviä, ja tehtävien ratkaisut löytyvät Taikamaan sähköisestä opetusaineistosta 1B. Mukana on myös vasenkätisten mallit. Kirjassa on uudet mallikirjaimet.

  • Taikamaan lukukirja

   Taikamaan lukukirja

   Taikamaan lukukirjassa tutustutaan mielikuvituksellisten seikkailukertomusten lisäksi tietoteksteihin, runoihin ja vanhoihin satuihin. Pienet näytelmät vahvistavat ääneenluku- ja esiintymistaitoja, ja lukuvinkit innostavat oppilasta lukemaan lisää. Kirja eriyttää sekä ylös- että alaspäin.

   Näytesivut

  • Taikamaan tehtäviä. Käsialakirjoitusta

   Taikamaan tehtäviä. Käsialakirjoitusta

   Käsialakirjoitusta-kirjassa harjoitellaan suurten ja pienten kirjainten sekä sanojen ja lauseiden kirjoittamista. Mukana on myös vasenkätisten mallit. Kertaustehtävien avulla vahvistetaan kynänkäyttötaitoja. Kirjan lopussa on runsaasti lisätehtäviä.

  • Taikamaan tehtäviä. Oikeinkirjoitusta

   Taikamaan tehtäviä. Oikeinkirjoitusta

   Tehtäväkirjassa harjoitellaan vokaalien ja konsonanttien kirjoittamista, sanojen taivutusta ja lauseiden kirjoittamista; lisäksi tutustutaan päättövälimerkkeihin ja sanaluokkiin. Kirjan lopussa on lisätehtäviä, ja vastaukset löytyvät Taikamaan sähköisestä opetusaineistosta 2A. Kirjassa on uudet mallikirjaimet.

  • Taikamaan tehtäviä. Tekstitaitoja

   Taikamaan tehtäviä. Tekstitaitoja

   Tekstitaitoja-harjoituskirjassa on luovan kirjoittamisen ja ymmärtävän lukemisen tehtäviä. Kirjassa tututustutaan eri tekstilajeihin ja harjoitellaan oman tekstin tuottamista. Kirjassa on uudet mallikirjaimet.

Takaisin ylös

Opettajan materiaalit

 • Taikamaan opettajan oppaat

  Taikamaan opettajan oppaat

  Taikamaan opettajan oppaita on neljä: aapisen Kirjaimet ja Tarinat sekä lukukirjan 2A ja 2B. Helppokäyttöisistä oppaista löydät silmäilemällä ryhmällesi sopivat harjoitukset. Liitteissä on ylös- ja alaspäin eriyttäviä tekstejä ja harjoituksia, arviointimateriaalia sekä lisätehtäviä. Oppaissa on myös Taikamaan laulujen nuotit sekä monistettavat sanat.

Takaisin ylös

Sähköinen materiaali

Taikamaan sähköiset opetusaineistot elävöittävät oppitunteja uudella tavalla. Helppokäyttöiset materiaalit tukevat oppimista ja tuovat toimintaa tunneille.

Sähköinen opetusaineisto toimii tietokoneella ja data­tykillä tai interaktiivisella esitystaululla.

Taikamaan sähköinen opetusaineisto 1A ja 1B sekä 2A ja 2B

 • Toiminnallisia tehtäviä: alkukirjaimen etsimistä, nimeämistä, liu’uttamista, Kim-leikkejä sekä kirjainmuotojen harjoittelua.

 • Ylös- ja alaspäin eriyttäviä harjoitusvaihtoehtoja.

 • Opettaja voi heijastaa oppikirjan aukeaman seinälle ja tarkastella yksityiskohtia luokan kanssa.

 • Kertomukset ja lukuvinkit Jarmo Heikkisen lukemina.

 • Karaokeversiot aapisen ja lukukirjan lauluista piristävät oppitunteja.

 • Tehtäväkirjojen aukeamia voi käydä läpi ilman ratkaisuja tai ratkaisu ratkaisulta.

 • Koepaketissa on kuunneltavia saneluita ja koetyökalu sekä tulostettavat arviointiliitteet.

Tutustu veloituksetta Taikamaan sähköisiin opetusaineistoihin 30 päivän ajan Otavan Opepalvelussa!

Katso sähköiset oppilaan tehtävät Oppilaille-osiosta!

Takaisin ylös

Erityismateriaalit

Taikamaan E-kirjojen aukeamarakenne on sama kuin perustehtäväkirjoissa, mutta tehtävät on muokattu alaspäin eriyttävään opetukseen sopiviksi. E-kirjat tunnistaa kannessa vilkuttavasta iloisesta Epeli-hahmosta. Kaikissa tehtäväkirjoissa, joissa harjoitellaan kirjaimien ja sanojen kirjoittamista, on mukana väsenkätisten mallit.

Kirjaimet ja sanat sekä Sanat ja lauseet sopivat 1-luokille, loput 2-luokkalaisten opetukseen. Kirjoissa on mukana uudet mallikirjaimet. (Huomaathan, että alla olevissa näytesivuissa on vanhat mallikirjaimet.)

 • Taikamaan tehtäviä Kirjaimet ja sanat E

  Taikamaan tehtäviä Kirjaimet ja sanat E

 • Taikamaan tehtäviä Sanat ja lauseet E

  Taikamaan tehtäviä Sanat ja lauseet E

 • Taikamaan tehtäviä käsialakirjoitusta E

  Taikamaan tehtäviä käsialakirjoitusta E

 • Taikamaan tehtäviä Oikeinkirjoitusta E

  Taikamaan tehtäviä Oikeinkirjoitusta E

 • Taikamaan tehtäviä Tekstitaitoja E

  Taikamaan tehtäviä Tekstitaitoja E

Takaisin ylös

Lisämateriaalit

 • Taikamaan taideoppaat 1 ja 2

  Taikamaan taideoppaat 1 ja 2

  Taikamaan taideoppaissa on runsaasti uusia ja oivaltavia ideoita alkuopetuksen käsityöhön, askarteluun ja kuvataiteeseen. Kirjassa huomioidaan vuodenkierto ja juhlapäivät. Töiden vaikeusaste on selkeästi merkitty, ja jokaisessa mallissa on myös lisätehtävävinkkejä nopeille oppilaille.

 • Taikamaan kirjainkorttinauha

  Taikamaan kirjainkorttinauha

  Kirjaimet ja niihin liittyvät nelivärikuvat on painettu lippukankaalle, joka on helppo kiinnittää luokan seinälle mukana tulevilla tarroilla. Nauhan voi myös leikata sopivan kokoisiksi paloiksi. Kangas on paloturvallinen. Nauhassa on uudet mallikirjaimet.

 • Taikamaan käsialakorttinauha

  Taikamaan käsialakorttinauha

  Käsialakorttinauhan laivojen symbolit ohjaavat pienten käsialakirjainten kirjoittamista ja tärkeimpien sidoksien merkintää. Pakkauksessa on mukana symboleiden tulkintaohjeet. Kangas on paloturvallinen.

 • Taikamaan laulut 1 ja 2

  Taikamaan laulut 1 ja 2

  Taikamaan laulut ovat kaikki uusia, aapisen ja lukukirjan käyttäjiä varten sanoitettuja ja sävellettyjä. Helpot ja mukaansa tempaavat laulut piristävät oppitunteja.

 • Taikamaan leimasimet

  Taikamaan leimasimet

  Leimasimissa on Taikamaan tuttuja hahmoja sekä muita hauskoja kuvia. Kymmenen leimasinta on pakattu kestävään kartonkirasiaan.

 • Taikamaan keppinuket

  Taikamaan keppinuket

  Askarreltavat keppinuket Taikamaa-sarjan hahmoista. Paketissa on 22 erilaista hahmoa.

Takaisin ylös

Oppilaille

Taikamaa -kirjojen tehtäväsivuilta löydät paljon erilaisia oppilaan pelejä sekä 1. että 2. luokalle!

> Avaa tehtäväsivut

Takaisin ylös

Oppikirjailijat

  • Sinikka Raikunen

   Kokenut luokanopettaja Sinikka Raikunen on kirjoittanut Otavan oppikirjoja yli 20 vuotta ja ollut kantavana voimana monissa oppikirjatyöryhmissä. Nimikkeitä yksin tai yhteistyönä on syntynyt 1n. 60. Raikunen on saanut Tietokirjailijat ry:n palkinnon alkuopetuksen oppikirjoista sekä Otavan Kirjasäätiön ensimmäisen oppimateriaalipalkinnon.

  • Katariina Leino

   Katariina Leino on tamperelainen lasten- ja nuortenkirjailija. Hän on myös Musiikkiteatteri Palatsin taiteellinen johtaja, näytelmäkirjailija, dramaturgi ja viiden lapsen äiti.

Takaisin ylös

Tehtäväpaketti

Takaisin ylös

Läksykortit

Tulosta tästä läksykortit luokkasi seinälle!

Takaisin ylös

Esittelyvideo

">