Markku Haapio

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/haapionettikuva.jpg

Markku Haapio (s. 1946) on kirjallisuutta ja suomen kieltä opiskellut filosofian maisteri. 1970-luvulla hän toimitti useita tietokirjoja, joista yhdessä nykyisen piispa Ambrosiuksen kanssa toimitettu Ortodoksinen kirkko Suomessa toi tekijöille Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 1980.

Vuodesta 1980 lähtien Haapio on työskennellyt toimittajana. Vuosina 1984−2012 hän oli Iltalehden toimittajana Turussa ja mm. lehden ruokasivujen vastaava tuottaja. Hän kirjoittaa edelleen ruoasta Iltalehteen. Useimmissa kirjoissaan Haapio on käsitellyt ruokakulttuuria, usein sen populaareja osa-alueita. Aiheistaan hän kirjoittaa rennosti ja hauskasti. Kirjoissaan hän on tehnyt yhteistyötä mm. keittiömestari Flavio Giacoletton ja valokuvaaja Roni Lehden (Risotto ja panna cotta 2010), kirjailija Reijo Mäen (Vareksen Turku, 2009) ja runoilija Heli Laaksosen (Munakirja 2005) kanssa.

Kritiikin punnus -palkinto 2012.